Anyusarok – Képes vagy!

Hogyan lehet sikeres, boldog, együttműködő gyermeket nevelni? A válasz egyszerű. Légy érzelmileg együttműködő – magaddal is! Az IQ-val szemben az érzelmi intelligencia (EQ), az együttműködő szemlélet tanulható!!!

anyucoaching2

John Gottman – A gyerekek érzelmi intelligenciája (Nevelés szívvel-lélekkel):

Azok a szülők, akik elnyomják saját érzéseiket, könnyebben elvesztik a kontrollt és reflexből kiabálnak a gyerekkel, keveset vannak érzelmileg jelen az életükben, nem veszik komolyan a gyermek félelmeit, nem tanítják meg gyerekeiknek megoldani a problémájukat. Könnyebben elveszíti a gyermek bizalmat, és a gyerek később már nem osztja meg vele gondjait.

Azok a szülők, akik nem ismerik fel saját érzéseiket, azok nem fogadják el, hogy a szomorúság nem önsajnálat, a félelem nem gyávaság, a gyengédség nem gyengeség, a harag nem potenciális pusztító.

Azok a szülők, akik érzéseiket gyermekükkel szemben állandó kontroll alatt tartják, könnyebben lesznek türelmetlenek, értetlenek… a párjukkal.

Azok a szülők, akik nem kontrollálják haragjukat, kiabálnak, megtanítják a gyermekeiknek, hogy a kiabálás a megoldás a problémákra.

A gyermek utánoz! Példából tanul!

***

Miben segíthet az anyu/szülő coaching?

Krízis esetén a repülőgépen nem a gyermekednek kell nyújtanod az oxigénmaszkot, hanem magadnak, hogy segíthess neki, hisz még rászorul!

Fontos és lényeges

megtanulni babánk, gyermekünk testbeszédét, jelzéseit

  • felismerni a saját érzéseinket,
  • negnevezni és kifejezni tudni őket,
  • elmondani szükségeleteinket,
  • megfogalmazni a kivánságunkat, kérésünket

 

Ismerd meg és alkalmazd a Gordon módszert – P.E.T. – Elég jó anyu vagyok!

Hiszem, hogy gyermekeink a jövőnk, tanítsuk őket jól, ne arra, hogy mit gondoljanak, hanem arra, hogy hogyan gondolkozzanak és engedjük, hogy felfedezzék képességeiket, s merjék járni a saját útjukat és elérni saját álmaikat!

Kiegyensúlyozott gyemeket nevelni nagy feladat. De nem lehetetlen.

“Nem az fogja a gyermekeidet sikeres emberi lényekké tenni, hogy te mit teszel meg értük, hanem az, hogy megtanítod-e őket arra, hogy mit tegyenek meg önmagukért.” (Ann Landers)

Minden anyu álma egy sikeres gyermek! Rajta! Nagyon sok mindenben segíthetsz gyermekednek!

Töltekezz fel! Ha anyu jól van, mindenki jól van! EQ Bázis – Énidő – Anyusarok

Szeretetteljes lelki támogatás és érzelmi biztonság gyorssegély anyuknak: 06-20/450-52-88

 

 

Reklámok
%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close